Gebrek aan gele containers in Hardenberg

HARDENBERG – De suggestie van het GroenLinks-statenlid Kees Slingerland om vragen te stellen over het inleveren van bakolie en frituurvet is opgepikt door D66-raadslid Jacco Rodermond. Hij vraagt B&W om meer aandacht te (laten) besteden aan het inzamelen van vetafval rond de jaarwisseling.

De Unie van Waterschappen doet elk jaar een oproep aan de bevolking om geen bakrestanten door de gootsteen of het toilet te spoelen, maar in Hardenberg-stad kun je die restanten niet kwijt. Alleen op de derde donderdag van de maand een uurtje, als de chemokar in de Bramerstraat staat om het klein chemisch afval in ontvangst te nemen.

De gele containers om vet in te zamelen staan wel op andere plekken in de gemeente waaronder de Plusmarkt in Gramsbergen (zie foto), maar in Hardenberg zelf niet.
Rodermond ziet graag dat B&W contact opnemen met ROVA. Deze vuilverwerker zou rond de jaarwisseling de Hardenbergers meer mogelijkheden moeten bieden om vet en olie in te leveren.