Leerlingen Vechtdal College stappen virtuele wereld binnen

HARDENBERG – Het Vechtdal College in Hardenberg is bezig de Microsoft Hololens in te passen in het onderwijs. Met behulp van deze bril kunnen leerlingen als het ware door een doorzichtig computerscherm naar de werkelijkheid kijken.

Docent Ewout Warringa heeft bestaand lesmateriaal herschreven in 3D. Voor de lessen Bouwen, Wonen en Interieur is een werktekening bewerkt voor de Hololens, zodat de leerlingen buiten de school het bouwproject zien als ze de hololens gebruiken.

Volgens Microsoft educatie Nederland is dit voor het eerst dat op deze manier gebruik gemaakt wordt van de Hololens in het voortgezet onderwijs. Behalve bij Bouwen, Wonen en Interieur wordt er geëxperimenteerd bij biologie, maar het is ook de bedoeling tijdens een kunst- en cultuurreis naar Rome de Hololens in te zetten.

Zie ook het filmpje op YouTube:
https://youtu.be/3TdTsBJfklo