Alfa-leerlingen begeleiden ouderen op de digitale snelweg

DEDEMSVAART – Een groep leerlingen van het Alfa-college in Hardenberg is vorige week begonnen met senioren de weg wijzen op de digitale snelweg. Zij helpen de ouderen beter om te gaan met hun eigen computer, laptop op iPad. De training wordt gehouden in mfc De Baron in Dedemsvaart en duurt vijf weken.

Samen
Het project is een samenwerking tussen het Alfa-college, De Stuw, de bibliotheek en Seniorweb. Alle partijen zien het als een win-winsituatie voor jongeren én ouderen. Door ze met elkaar in contact te brengen leren jongeren om iemand te helpen en dat een ouder iemand meer tijd nodig heeft om de vaardigheden zich eigen te maken. De ouderen krijgen een-op-een les, steeds van dezelfde student.

Het enthousiasme voor deze wijze van les ontvangen is zó groot dat van de groep van 34 ouderen die zich hebben aangemeld de helft even op een tweede ronde moet wachten. De 17 deelnemers die vorige week zijn gestart krijgen de komende vijf weken op maandag- en donderdagochtend les. na die vijf weken is de tweede groep aan de beurt.