HHC klimt naar derde plek

HARDENBERG – Het was afzien op sportpark De Boshoek in Hardenberg. Koude wind, winterse temperatuur en nog geen vloerverwarming op de staantribune.
Maar daar kregen de supporters van HHC wel iets voor terug. Net als de afgelopen weken trouwens, want de Hardenberger voetballers zitten in een flow. Afgelopen zaterdag werd de vierde overwinning op rij behaald, dit keer tegen Barendrecht.

Zo gemakkelijk als de weken daarvoor ging het echter niet. Barendrecht heeft een goede ploeg, die zeker gelijkwaardig was aan HHC. Bovendien speelden de Hardenbergers niet hun beste wedstrijd van het seizoen. Veel slordigheden in de eindpass, persoonlijke fouten die tot een tegendoelpunt leidden en een Zuid-Hollandse luchtmacht die de spitsen van HHC steeds letterlijk in de nek hijgde.

Het eerste kwart was voor HHC, met een logische 1-0 door Rick Hemmink als gevolg. Misschien dat het gegeven dat hij net vader was geworden hem zaterdag wat uit de concentratie haalde, want het doelpunt was zo’n beetje zijn enige actie waarvoor de supporters de handen op elkaar kregen.

Flitsende start
Na het doelpunt kwam Barendrecht beter in de wedstrijd, maar met enig fortuin wist HHC de voorsprong tot de rust toe vast te houden. Nou was het niet zo dat de Hardenberger toeschouwers met angst en beven de tweede helft tegemoet zagen, maar helemaal gerust op een goede afloop waren ze niet. Gelukkig voor hen bleek HHC beter uit de kleedkamer gekomen te zijn dan Barendrecht, want drie minuten na het begin was het al 2-0 dankzij een vloeiende aanval die door Sargon Gouriye bekwaam werd afgerond.

Maar ook die 2-0 gaf nog geen gerust gevoel, want Barendrecht zette een tandje bij en was bij vlagen de betere ploeg. Het tegendoelpunt kon niet uitblijven, maar de manier waarop hij viel was nogal klungelig. Drie HHC’ers kregen tijdens de wedstrijd een gele kaart voor het vasthouden van een tegenstander maar deze, van Ashwin Manuhutu, leverde direct een grote kans op voor Barendrecht. De vrije trap van Joey Jongman werd door HHC-keeper Sander Danes niet goed verwerkt waardoor Ramy Salem kon scoren.

Strafschop
HHC had dringend een derde treffer nodig om wat rust op de tribunes te brengen, want de 2-2 leek eraan te komen. Gelukkig voor de Hardenbergers dacht Barendrecht-verdediger Jeffrey Aarts dat hij deelnemer was aan een volleybal- of basketbalwedstrijd, want hij sloeg zó opzichtig tegen de bal na een klein zetje van HHC’er Koos Werkman, dat de scheidsrechter dit zelfs met de ogen dicht nog gezien moet hebben.
Rens van Benthem benutte het buitenkansje voor HHC moeiteloos.

Ook na de 3-1 legde Barendrecht zich niet neer bij de naderende nederlaag, zodat HHC tot het eind vol gas moest geven. Bij sommige spelers was de pijp echt leeg, maar de Hardenbergers wisten vrij zakelijk de wedstrijd naar een goed einde te brengen.

HHC staat nu met 33 punten uit 19 wedstrijden op de derde plek van de ranglijst. Volgende week spelen de Hardenbergers voor de derde achtereenvolgende keer een thuiswedstrijd, omdat vanaf 14.30 uur wordt ingehaald tegen Achilles’29 uit Groesbeek.