Kamerleden willen bredere N36

Vier noordoostelijke Kamerleden van CDA, VVD en CU hebben vandaag Kamervragen ingediend over de N36. Zij willen dat de hele N36 een stuk wordt verbreed bij het grote onderhoud dat vanaf dit jaar gepland staat. De weg tussen Almelo en Hardenberg-Ommen is een stuk smaller dan andere N-wegen en zit in de meest onveilige categorie.

Die onveiligheid is volgens de partijen al jaren bekend bij omwonenden en er is vaak op gehamerd daar iets aan te doen. In het regeerakkoord staat expliciet dat onveilige N-wegen aangepakt moeten worden omdat daar relatief veel verkeersslachtoffers vallen. Het is volgens CDA, VVD en CU dan ook logisch om bij de N36 te beginnen.

Bij het groot onderhoud wordt het traject ten noorden van Almelo en het stuk tussen Mariënberg en de N34 nu niet aangepakt. Later moet dat volgens de partijen toch gebeuren met als gevolg extra kosten en opnieuw verkeersoverlast.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat is gevraagd binnen drie weken op de vragen te reageren.