Nog geen plek te vinden voor crossers

HARDENBERG – Het ziet er nog niet goed uit voor de motorcrossers in Hardenberg. Zij willen graag een plek ergens in de gemeente om hun hobby uit te oefenen, maar die plek is niet te vinden.

CU-raadslid Bas Kuipers wilde tijdens de raadsvergadering van 22 mei weten, wat B&W hadden gedaan om de crossers te helpen tijdens hun zoektocht naar een plek.
Volgens wethouder Martijn Breukelman zijn sinds de gesprekken die in januari zijn gevoerd twee locaties bekeken: afvalterrein Bovenveld en industrieterrein Broeklanden-zuid. Bovenveld is afgevallen omdat de crossers het afdichtingsmateriaal met hun motoren kapot rijden. Bovendien wil afvalverwerker ROVA op het terrein een zonnepark aanleggen en is de afstand tot de woningen in de omgeving niet groot genoeg.

Ook Broeklanden-zuid is niet geschikt. Daar liggen tien woningen binnen de milieucirkel. De crossers is dit meegedeeld, maar tot nu toe hebben ze geen nieuwe locaties genoemd. Vorige week hebben ze weer een gesprek met de gemeente aangevraagd. Dat overleg volgt binnenkort, vertelde Breukelman.