Ook Lienden kan HHC niet stoppen

HARDENBERG – HHC ging zaterdag de rust in met een 3-0 voorsprong tegen FC Lienden en kwam de kleedkamer uit met een stand van 4-0. Foutje van de man die het scorebord bediende. Een vooruitziende blik had hij wel, want in de laatste minuut van de wedstrijd wiste HHC toch de vierde te scoren.

Zoals vrijwel elke thuiswedstrijd het geval is schoot HHC uit de startblokken. Meestal levert dat wel veel kansen op maar geen doelpunten. Dit keer was het anders. Na tien minuten scoorde Rens van Benthem, die de bal inkopte die Sargon Gouriye tegen de lat had geschoten. En vijf minuten later was het al 2-0 dankzij Rob van der Leij. Hierna gebeurde een kwartier niks, totdat na een half uur Lienden het commando wat overnam. Het enige wapenfeit van betekenis was een schot via keeper Danes op de paal. Lang duurde het overwicht van de Betuwenaren niet, want vlak voor rust maakte Rick Hemmink na een fraaie kapbeweging de derde voor de Hardenbergers.

De tweede helft had eigenlijk ook wel schriftelijk afgedaan kunnen worden. Lienden kon niets beginnen tegen de goed verdedigende Hardenbergers terwijl de HHC’ers te slordig speelden om de score uit te bouwen. Dat lukte pas toen Lienden met tien man kwam te staan.

Lienden-trainer Hans Kraay, die met zijn clownsacties langs de lijn de HHC-supporters verleidde tot het zingen van liederen over het innemen van kalmeringsmiddelen, had drie keer gewisseld toen Nathan Bijl na een botsing met Rens van Benthem naar het ziekenhuis moest worden vervoerd met een zware knieblessure. Na dit incident kreeg HHC nog genoeg kansen om de score uit te bouwen met minstens twee of drie doelpunten, maar dat lukte alleen invaller Dérian Reinders nog in de laatste minuut.