Opnieuw bouwplan voor hoek Lage Gaardenstraat

HARDENBERG – Het plan om kantoorruimte en appartementen te bouwen op de hoek Lage Gaardenstraat-Gramsbergerweg in Hardenberg-stad, dat in 2015 nog werd afgeschoten door de gemeenteraad, is opnieuw ingediend. Maar wel flink aangepast. En bovendien in een andere volgorde: toen kon de buurt achteraf reageren, nu is het bouwplan eerst met de buurt besproken.

Het houten gebouw, dat ooit dienst heeft gedaan als kantoor van Provinciale Waterstaat, is eigendom van Makelaardij Danes. Die wilde drie jaar geleden het gebouw afbreken en er een nieuw pand in drie bouwlagen neerzetten. Te massaal, vond de buurt, en het gebouw vloekt met de omgeving. Ongeveer de enige straat in Hardenberg met nog een beetje fraaie aanblik zou door de nieuwbouw verpest worden, vonden ze.

Hoewel de raadsleden van mening waren dat een kwaliteitsimpuls voor dat stukje Hardenberg niet verkeerd was, hadden ook zij zoveel bezwaren dat het plan door Danes is teruggetrokken.
Nu wordt het plan opnieuw ingediend, maar heeft eerst de buurt kunnen spreken. Volgens de gemeente gaan de buurtbewoners nu wel akkoord. Zij vinden het belangrijk dat het pand niet meer een massief blok wordt en dat op de derde bouwlaag geen woningen komen.

Het huidige plan gaat uit van twee aparte gebouwen op het perceel. In het ene gebouw komt een kantoor, met eventueel een appartement, in het andere gebouw komen vier appartementen. De verwachting is dat dergelijke appartementen erg in trek zijn bij jonge senioren (50+).

Zie ook:
http://sallander.nl/archief/archief15/week35.pdf