Overdekte aftrap zomerseizoen Bostheater

GRAMSBERGEN – Met een spetterend optreden van het Hardenbergs bigbandproject HaproBiba is zaterdagavond het nieuwe theaterseizoen geopend van het Bostheater Gramsbergen. De optredens zijn weliswaar nog steeds in de openlucht, maar wel overkapt. Zo’n 150 belangstellenden waren afgekomen op de dubbele première: het eerste optreden van de bigband en het eerste optreden onder de overkapping.

Twee jaar geleden werd het in verval geraakte openluchttheater uit 1958 al volledig opgeknapt maar toen was er onvoldoende geld voor een overdekt podium. De stichting ProGram, initiatiefnemer van het project, heeft twee jaar gespaard en ondertussen een prachtige overkapping op de kop getikt. Die mag dan tweedehands zijn, het bouwwerk ziet eruit als nieuw. Dankzij een gemeentelijke bijdrage, financiële hulp van enkele sponsors en de inzet van een aantal noeste werkers en materieel van enkele bedrijven kon de overkapping afgelopen week worden geplaatst.

De bigband HaproBiba had zaterdag de primeur. Deze band, een mix van getalenteerde jeugdspelers, gelouterde amateurmuzikanten en enkele professionals, verzorgde een swingend optreden, variërend van oude soul- en discomuziek uit de jaren ´70 tot moderne hedendaagse popmuziek.

Jazzfestival
Het optreden in het Gramsberger openluchttheater was voor de band de opmaat voor het Hardenberg Jazzfestival op zaterdag 26 mei (13.00-17.15 uur). Op twee podia in het centrum van de stad zullen optredens plaats vinden van verschillende muziekgroepen uit de regio Overijssel en Drenthe. Naast bigbands zal er plaats zijn voor kleinere ensembles die swing-, blues- of andere jazz-gerelateerde muziek ten gehore zullen brengen.

Zie ook: twitter-video