Plan B&W: winkels De Spinde moeten verhuizen

HARDENBERG – Slagerij Peter Bunnik is al een poosje weg, net als lijstenmaker De Lieste, de biologische maaltijdwinkel Culinien is sinds mei gesloten en nu wil men eigenlijk ook nog dat Scapino, Hans Anders, poelier Rademaker en bakker Van Elburg verkassen.

De gemeente Hardenberg en de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO), eigendom van de provincie Overijssel, willen De Spinde in het centrum van Hardenberg onder handen nemen. Het is de bedoeling dat detailhandel hier verdwijnt en dat het gebied verandert in een plek om te wonen en te werken of dat er voorzieningen komen als een cultureel centrum. Het winkelgebied moet compacter worden, zodat er winkels moeten verhuizen. De Voorstraat/Oosteinde, de Markt, Fortuinstraat en het Van Wevelinckhovenplein vormen straks de spil van het kernwinkelgebied.

Het college heeft maandagmiddag in de persoon van wethouder Martijn Breukelman samen met de HMO een intentieovereenkomst getekend. “We gaan samen met de HMO en in overleg met de ondernemers het plan voor De Spinde verder uitwerken. Uit het plan moet blijken of het omvormen van De Spinde ruimtelijk, financieel en maatschappelijk gezien haalbaar is”, vertelde Breukelman. “We streven ernaar om nog dit jaar meer duidelijkheid te geven over de haalbaarheid.”