Spektakel op De Boshoek

HARDENBERG – Maak je als koploper van de Tweede Divisie de verre reis naar Hardenberg, keer je enkele uren later als nummer twee terug naar Amsterdam, na een spektakelstuk op sportpark De Boshoek. HHC tegen AFC eindigde in 4-2, na een 0-0 ruststand.

De Hardenbergers moesten iets laten zien, na de zeperd tegen hekkensluiter VVSB. In Maassluis was vorige week al een begin gemaakt met het eerherstel, maar de supporters wilden dat thuis met eigen ogen zien. Ze waren in groten getale komen opdraven, want koploper AFC kwam op bezoek, een goed voetballende ploeg met gevaarlijke spitsen. Maar waarom de Amsterdammers al vier maanden bovenaan staan werd in de eerste helft niet helemaal duidelijk. HHC leidde bij rust op punten, alleen gaat het bij voetbal om doelpunten maken en dat lukte geen van beide partijen.

De veel krachten kostende eerste helft kreeg een nóg beter vervolg na rust. Binnen 5 minuten kwam HHC op 1-0 via Jurjen Mannes en ruim tien minuten later was het zelfs 2-0 na een klutsgoal van Dérian Reinders. AFC-trainer Uli Landvrucht greep in door een verdediger op te offeren en aanvallend te wisselen. Met succes, want twintig minuten later stond 2-2 op het scorebord.

De Amsterdammers leken door te drukken, er werd op de tribune gevreesd voor erop-en-erover, maar omdat HHC-trainer Gert Jan Karsten ook aanvallend wisselde, ontwikkelde zich een wedstrijd die beide kanten op kon. Uiteindelijk gaf AFC achterin te veel ruimte weg waar de voorhoede van HHC via snelle uitvallen goed van profiteerde: eerst 3-2 door Rick Hemmink en als kers op de taart de 4-2 door debutant Rutger Etten. AFC kreeg daarna nog wel kansen op een beter resultaat maar in de stand veranderde niets meer.

Door het verlies van de Amsterdammers en de winst van IJsselmeervogels is de ploeg uit Spakenburg de nieuwe koploper.

[klik op een afbeelding voor een groter exemplaar]