Veel interesse voor inloopavond windmolens

OMMERKANAAL – De inloopavond over de plaatsing van windmolens in de gemeenten Hardenberg en Ommen stond dinsdagvond gepland van 19.00 tot 21.00 uur, maar na een kwartier was het kleine buurthuis aan het Ommerkanaal met ruim 40 bezoekers al meer dan gevuld.

De bezoekers waren met name geïnteresseerd in de wegen die de grote diepladers gaan volgen om de onderdelen naar het windpark De Veenwieken te brengen en naar de planning van de bouw van de tien windmolens. De initiatiefnemers Raedthuys en De Wieken hadden daartoe grote borden in het buurthuis opgesteld en er waren veel medewerkers van beide bedrijven aanwezig om tekst en uitleg te geven.

Als eerste wordt dit najaar wordt begonnen met het aanleggen van de bouwwegen. Om de grote onderdelen vanuit Duitsland te kunnen aanvoeren wordt een tijdelijke afslag van de N36 gemaakt, ter hoogte van de Driehoekweg. Als de vracht is afgeleverd schuiven de trucks in elkaar zodat ze klein genoeg zijn om via de normale wegen weer terug te keren.
Het andere bouwverkeer gaat vanaf rotonde De Witte Paal naar de Coevorderweg en dan vlak voor restaurant De Hongerige Wolf via het Zwarte Pad over de N36 naar het gebied waar de windmolens worden gebouwd. De grote onderdelen zoals de wieken, de gondel en mastdelen worden op doordeweekse nachten vervoerd. Het andere bouwverkeer is van maandag t/m vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur bezig zand, puingranulaat en beton te brengen.

Nadat de wegen zijn aangelegd en de kranen zijn geplaatst wordt vanaf januari 2019 de fundering voor de windmolens aangebracht. Eind mei worden de windmolens opgebouwd, waarna de oplevering volgens plannen in etappes gebeurt tussen augustus en oktober 2019.

Voor meer afbeeldingen zie:
www.hardenberginbeeld.nl