Voetballen zonder rennen

HARDENBERG – Lekker actief bezig zijn met leeftijdsgenoten. Dat is één van de doelstellingen van Walking Football: een nieuwe voetbalvorm voor 55-plussers. Met als bijwerking langer fit en vitaal zijn.

Woensdagmiddag werd op sportpark De Boshoek in de kantine van HHC uitgelegd hoe het spelletje gespeeld moet worden. Daarna werd op het kunstgrasveld een demonstratiewedstrijd gespeeld door de Oldstars Twenterand, met in hun gelederen onder meer Hans Nieboer, voormalig topverdediger van Vroomshoopse Boys.

Er waren nog een paar lege stoelen in de kantine op De Boshoek, want de belangstelling had wel iets groter mogen zijn, vond Piet Kampman van fysiopraktijk De Haere. Hij verzorgde de uitleg aan de geïnteresseerde senioren.

Walking Football kent een paar regels waarvan de belangrijkste zijn: spelen op een kwart veld, niet rennen, geen fysiek contact, bal niet boven heuphoogte, geen buitenspel en er wordt zonder keeper gespeeld maar wel met een klein doel.

Op dit moment wordt door zo’n 250 teams in Nederland Walking Football gespeeld, maar het is de bedoeling dat dit aantal aan het eind van het jaar is gegroeid tot 300.
Daar kunnen teams uit Mariënberg, Hardenberg en Dedemsvaart bij zijn, want in die plaatsen worden deze week voorlichtingsmiddagen en demonstratiewedstrijden gehouden.

Belangstellenden kunnen informatie over deze nieuwe voetbalvorm krijgen bij Piet Kampman:
piet.kampman@de-haere.nl.