Wonen in school en kantoor

HARDENBERG – Vijf nieuwe woningen in een voormalig notariskantoor in Hardenberg en vijf stuks in een voormalige basisschool in Dedemsvaart. De woningstichtingen Beter Wonen en De Veste zijn wel allebei hun directeur kwijt, maar het werk gaat gewoon door. En dus ook de plannen waar al een poosje aan wordt gewerkt.

Beter Wonen wil het voormalige notariskantoor aan De Brink in Hardenberg-Heemse verbouwen tot vijf zelfstandige woonruimten voor sociale huur. Een bijna zelfde aanvraag is ook in 2013 ingediend, maar toen ging het om onzelfstandige woonruimten waarbij onder meer keuken en toilet gedeeld moesten worden. Dat plan is toen niet verder uitgewerkt. Het nieuwe plan willen B&W wel honoreren, om verpaupering van dit gemeentelijk monument tegen te gaan.

De Veste is gevraagd het beheer op zich te nemen van de voormalige basisschool ’t Talent aan het Rheezerend in Dedemsvaart. De vier voormalige lokalen en aula van het schoolgebouw worden verbouwd tot vijf zelfstandige wooneenheden voor statushouders en woonurgenten. De huurperiode mag maximaal 6 jaar zijn, omdat vóór 1 januari 2024 het buitenasbest gesaneerd moet zijn. En dat houdt in dat het pand tegen die tijd gesloopt is of verkocht.