Zakelijke overwinning HHC

HARDENBERG – Voor HHC kan de competitie nog een mooi slot krijgen. Zaterdag werd thuis met 2-0 gewonnen van GVVV uit Veenendaal. Hierdoor passeerden de Sallanders de Utrechtenaren op de ranglijst. HHC staat nu vierde en heeft de derde plaats nog in zicht.

GVVV is al weken van slag en had gehoopt tegen HHC de vorm terug te vinden. Dat lukte niet. Beide ploegen maakten er een aardige eerste helft van, zonder groots voetbal te vertonen. De Hardenbergers hadden het meeste recht op een voorsprong maar het duurde tot de 40e minuut voordat het werk werd beloond (1-0 door Rob van der Leij).

In de tweede helft zakte het niveau, mede door vermoeidheid vanwege de weersomstandigheden. De Hardenbergers toonden echter meer strijdlust dan de Veenendalers en zagen die inzet beloond met opnieuw een doelpunt van Rob van der Leij.

Dat GVVV enkele basisspelers niet kon opstellen mocht volgens aanvoerder Roy Terschegget geen excuus zijn voor het vertoonde spel: “HHC mistte ook vier basisspelers. Daar heeft elke ploeg in deze fase last van. We waren slap in de duels en liepen alleen maar achteruit. Als je zelf geen kansen creëert en de doelpunten knullig weggeeft dan heb je nergens recht op. Je zag op een gegeven moment de koppies naar beneden gaan”, vertelde Terschegget bij RTV Utrecht.

Hoewel het geen wedstrijd was die nog lang in het geheugen blijft was het voor enkele jonge spelers wel een mooie middag, omdat zij zich mochten laten zien vanwege de absentie van spelers als Gouriye, Kobussen en Görtz. Voor jeugdspeler Justin Lambers in het bijzonder, want hij maakte zaterdag zijn debuut.