Aanleg trimbaan in het Vechtpark

HARDENBERG – Het oor in de Hardenberger wijk Baalder krijgt gezelschap. Dit zinnebeeld van staal en beton, een creatie van kunstuitvoerder Job Art uit Den Haag, staat nu nog eenzaam en alleen op het voormalig hondenuitlaatveld langs de rand van de woonwijk. Datzelfde geldt voor de andere zinnebeelden in het Vechtpark: zien, voelen, ruiken en proeven.

Over enkele weken worden bij het klimobject in Baalder enkele work-out elementen geplaatst, samen een soort mini-stormbaan die de wijkbewoners moet uitnodigen een beetje aan sport in de buitenlucht te doen. Dat geldt voor nog enkele plekken in het park.

Vanaf het voorjaar kunnen inwoners een heel trimbaan-traject afleggen in het Vechtpark. Dat is een idee van de bewoners zelf, die vorig jaar ideeën konden aandragen voor belevingsplekken in het Vechtpark. Samen met enkele inwoners en sportondernemers is het idee uitgewerkt door bureau Anno2000.

Tientorenplan
De trimbaan van Baalder tot aan de stuw in de Vecht bij natuurcentrum De Koppel is onderdeel van het Tientorenplan. Op tien plekken langs de Vecht wordt de beleving van de rivier en het landschap versterkt. Het blotevoetenpad en de waterspeelplaats in de Koppeltuinen behoren ook tot het Tientorenplan. Als straks de nieuwe accommodatie van de kanovereniging in het Vechtpark wordt gebouwd, komt daar een openbare kleedruimte in voor bijvoorbeeld gebruikers van de wildwaterbaan. Ook die kleedvoorziening maakt deel uit van het Tientorenplan.