Alles weer normaal

Deze week werd Hardenberg opgeschrikt door een gifmelding. Nou ja, een deel van Hardenberg. Anderen interesseerde het niks, want het gebeurde niet naast de deur. Of ze hadden het niet meegekregen omdat de alcoholdampen van Oud & Nieuw nog niet waren opgetrokken. En die gifmelding bleek achteraf een beetje mee te vallen, hoewel je nooit weet of het ware verhaal is verteld.

De melding had betrekking op de NAM-locatie in Collendoorn. Daar was één kubieke meter ontzwafelingsvloeisof weggelekt. Natuurlijk moest de lokale politiek daarop reageren, want er staan tenslotte verkiezingen aan te komen. In Hardenberg was GroenLinks het snelst. Van harte, reageerde een twitteraar: het was een spannende race, maar deze partij had een snellere internetverbinding en kon daardoor als eerste vragen stellen aan B&W.
Het CDA kon toen niet anders dan zich hierbij aansluiten. En sparen voor een nog snellere glasvezelverbinding.

Verrassend genoeg had de VVD alle hoop gevestigd op B&W. Normaal gesproken is deze partij in het algemeen en fractievoorzitter Bert Gelling in het bijzonder de grootste criticaster van het college. Dit keer zei Gelling dat de vragen van GroenLinks symboolpolitiek waren, want natuurlijk was het college hier al lang mee bezig.
Misschien was hij geschrokken van zijn eigen woorden, want hij voegde er wel aan toe dat de communicatie over het incident belabberd was. Zorgwekkend zelfs. Er had met de buurtbewoners gecommuniceerd moeten worden. Niet door de NAM, de veroorzaker van het probleem, maar door de gemeente. En zo kon hij toch nog even de bestuurders een verbale tik over de vingers geven.

Later deze week was er positief nieuws: eindelijk kwam het verlossende bericht dat trainer Gert Jan Karsten nog minimaal een jaar trainer van HHC is. Hoewel, dat weet je nooit zeker, kijk maar naar Jan van Raalte en Joseph Oosting, ooit een contract getekend bij HHC maar allebei voortijdig verplicht vertrokken.
Maar goed, als er geen gekke dingen gebeuren is Karsten ook in het seizoen 2019-2020 trainer van HHC-1. Of-ie blij is? Zeker. Volgens de HHC-woordvoerder is hij zelfs érg blij dat hij mag blijven. En ook de voorzitter is zeer verheugd, laat de club weten. Die reacties had niemand verwacht.
Normaal zegt een trainer dat hij met tegenzin nog een jaar blijft, maar hij doet het omdat de hypotheek nog afbetaald moet worden. En een beetje voorzitter zegt dat hij ervan baalt baalt dat de trainer heeft bijgetekend, want eigenlijk wilde hij hem liever lozen, maar ja, hij weet iets over de club dat de buitenwereld niet mag weten.

Nou ja, de vakantie is weer voorbij, iedereen is aan het werk of naar school, de HHC’ers zijn allemaal blij en de VVD reageert uiteindelijk toch weer zoals we gewend zijn.
Het is een mooi, rustig begin van 2019.