Belangrijke rol Wavin in project PlasticRoad

HARDENBERG – Bij plastic denk je in deze contreien meteen aan Wavin. En als dan melding wordt gemaakt van een tweede proefproject van plastic wegen, de zogenoemde PlasticRoad, is het niet onlogisch om te kijken wat de rol van Wavin is.

Volgens Emiel van den Boomen van Wavin heeft het bedrijf zeker een rol in het project, waarbij wegdelen worden gemaakt van gerecycled plastic. Zelfs een prominente rol. De mensen van Wavin Technology & Innovation in Dedemsvaart onder leiding van Marcel Jager en Claudia Goemans zijn de afgelopen jaren druk geweest de technologie van ontwerp en productie uit te werken. Nu zijn ze zover dat inmiddels twee pilots zijn gestart: in september in Zwolle en in november in Giethoorn.

Het project is zelfs zó bijzonder dat de projectdeelnemers (Wavin, KWS, Total en de provincie Overijssel) eind november in Vinkeveen de Cobouw Award hebben ontvangen voor het beste product van 2018.

Locatie Hardenberg
De locatie in Hardenberg is op dit moment niet actief betrokken, omdat PlasticRoad nog niet in de commerciële productiefase zit. Al het technologische ontwikkelwerk wordt gedaan in Dedemsvaart. Wavin Hardenberg is wel bezig op een ander ‘duurzaam terrein’, namelijk het kijken naar oplossingen voor problemen die verwacht worden door klimaatveranderingen. De stedelijke infrastructuur – riolering, afvoer van regenwater – moet anders, omdat er steeds meer mensen naar de steden trekken en de klimaatveranderingen periodiek voor wateroverlast zorgen. In dit project, Spotlight genaamd, trekt Wavin samen op met een aantal gemeenten.
 
 

U las zojuist een Premium artikel.
Zoals altijd: gratis.