Boshoek nog steeds van HHC

HARDENBERG – Kobusen, Euros en Danes waren zaterdag de voetbalhelden op sportpark De Boshoek, waar middenmoter HHC gastheer was van De Treffers uit Groesbeek, dat tegen een degradatieplaats aanleunt.

Kobussen, omdat hij het enige doelpunt van de wedstrijd maakte, direct vanuit een hoekschop. Euros, de Griekse god van de oostenwind, omdat die ervoor zorgde dat de bal na de hoekschop van de gebruikelijke baan afweek waardoor de keeper en verdedigers van De Treffers kansloos waren. En Danes omdat hij met enkele goede reddingen ervoor zorgde dat HHC geen tegentreffer kreeg. En natuurlijk de ballenjongens, die in de kou op hun plek moesten blijven zitten.

In de eerste helft had keeper Sande Danes weinig werk te doen, maar ook zijn collega aan de andere kant werd niet warm van het spel van HHC. Dat lag deels aan het veld, met een zachte bovenlaag en harde ondergrond, en deels aan de gure wind die ballen deed belanden waar ze niet waren bedoeld. In de tweede helft waren er meer kansen voor beide ploegen, waarbij het leek alsof De Treffers net iets meer wilde dan HHC. Beide ploegen werkten hard, maar de ploeg uit Groesbeek had de punten wat meer nodig en liet dat in het spel zien.

Ook toen Niek Versteegen van de Treffers een kwartier voor tijd een tweede gele en dus rode kaart kreeg legden de Geldersen het hoofd niet in de schoot. Dat resulteerde vlak voor tijd bijna in de gelijkmaker, toen de bal via de binnenkant van de paal weer het veld inrolde. Dat was HHC daarvoor ook al overkomen, zodat het wat kansen betreft een vrij gelijkopgaande wedstrijd was. Met uiteindelijk HHC als gelukkige winnaar.