Dedemsvaart presenteert eerste versie Dorpsplan

Dedemsvaart is bezig om aan de gemeenteraad van Hardenberg te laten zien wat het dorp wil. Daar heeft de raad om gevraagd, in een gesprek met Plaatselijk Belang. Deze vereniging is samen met ondermeer de Promotiestichting Dedemsvaart en de Historische Vereniging op onderzoek uitgegaan om te kijken wat het dorp bindt, om te kijken wat belangrijk is voor de toekomst van het veendorp.

Er is een Dorpsplan in de maak waarvan dinsdagavond, tijdens de laatste vergadering van de huidige gemeenteraad, een tip van de sluier is opgelicht.
PB-voorzitter Meine Fernhout was samen met Maikel van Marle van de Promotiestichting en Barend Rooseboom van de Historische Vereniging naar Hardenberg (stad) afgereisd om een gidsje met 11 stellingen aan te bieden, die samen de stem van Dedemsvaart laten horen.

Stellingen
Eén van de stellingen is dat Dedemsvaart meer toeristen moet trekken. En het liefst anderen dan de bezoekers van coffeeshop Far Out, momenteel de grootste toeristische trekpleister in het dorp. Dat kan bijvoorbeeld door waterwegen te heropenen. “Goed voor de beleving, goed voor de economie”, vertelde Rooseboom. De leegstand in het winkelcentrum schreeuwt om een oplossing, het dorp moet een betaalbare trouwlocatie hebben en er moet meer vanuit het dorp komen in plaats vanuit het gemeentehuis, zijn enkele van de stellingen.
Uiteraard kwam Maikel van Marle ook met het idee om de naam van de gemeente te wijzigen, maar hij vertelde er meteen bij dat er nog niet veel enthousiasme in de gemeente was te bespeuren voor dat idee, op het ene raadslid van D66 na.

Chocola
Het aangeboden Dorpsplan was nog onvolledig, maar omdat de gemeenteraad niet meer in de huidige samenstelling bijeen komt was alvast dit gidsje met rijpe en groene ideeën gepresenteerd, vertelde Fernhout. De aanbieding ging vergezeld van een kalkoventje van chocolade, zodat alle raadsleden hun zittingsperiode eindigen met een goede smaak in de mond wat Dedemsvaart betreft.