Derde dieseltrein voor spoorlijn Almelo-Hardenberg

HARDENBERG – Sinds de spoorlijn Almelo-Mariënberg is doorgetrokken naar Hardenberg doen zich volgens reizigersvereniging ALMA steeds weer problemen voor, doordat de twee dieseltreinen van het type Lint storingen blijven vertonen.

Ondanks herhaalde en soms langdurige reparaties is er sprake van een onbetrouwbare dienstverlening. Om bij een uitval van materieel snel een andere trein te kunnen inzetten, heeft de provincie in overleg met Arriva besloten een derde dieseltrein van het type Lint aan te schaffen. Dit is een tweedehands trein die in Limburg overbodig wordt.

De reizigersvereniging heeft ervoor gepleit een nieuwe dieseltrein van het type Spurt aan te schaffen, maar deze is volgens de directie van Arriva vijf keer duurder dan een tweedehands Lint. De Lint zal in april ingezet kunnen worden nadat deze een opknapbeurt heeft ondergaan.
“Wij vinden dit geen goede oplossing en hebben liever dat elektrische treinen het gaan overnemen. Daarvoor zou het baanvak Almelo-Mariënberg geëlektrificeerd moeten worden”, laat het bestuur van ALMA weten in haar nieuwsbrief. Hierover is enkele keren overleg gevoerd met de provincie Overijssel. “Er is ons beloofd dat het rapport over de kosten van de elektrificatie aan het eind van 2017 zou verschijnen, maar tot op heden hebben we het niet gezien,” zo laat het ALMA-bestuur weten.