Dromen over hondenspeeltuin in Hardenberg

HARDENBERG – Jessica Frijling uit Hardenberg, eigenaresse van De Trimacademie, probeert geld bijeen te brengen voor een hondenspeeltuin in Hardenberg. Dat is een plek waar honden elke dag terecht kunnen om te klimmen, te klauteren en met andere honden te spelen.

In de regio is de dichtstbijzijnde speeltuin te vinden in Hoogeveen, maar volgens Jessica kost de reis ernaar toe elke keer veel tijd. Ze denkt dat een speeltuin niet alleen prettig is voor hondenliefhebbers maar ook voor mensen die niet zo blij zijn met honden. “Voor de liefhebber is het een veilige plek waar de hond in een omheind gedeelte kan loslopen en spelen met soortgenoten. Voor mensen die het niet zo op hebben met honden betekent dit geen tot minder loslopende honden in de buitengebieden en minder overlast van hondenpoep binnen de bebouwde kom.”

Jessica denkt dat het oprichten van een stichting de eerste stap moet zijn om een speeltuin te realiseren. Die stichting kan dan met de gemeente Hardenberg in gesprek om te kijken of er een geschikt terrein is. Voor het realiseren van haar plannen heeft ze volgens eigen verwachting 5.000 euro nodig: het oprichten van de stichting kost geld, maar er moet ook een omheining komen, net als containers voor het opruimen van de ontlasting. Verder is er geld nodig voor speelattributen en zitbanken.

Het geld voor het verwezenlijken van haar droom probeert ze onder meer bijeen te brengen via een donatie-website: bit.ly/hondenspeeltuin.