Eerste zonnepark komt in Lutten

LUTTEN – Lutten krijgt een zonnepark. De gemeenteraad van Hardenberg heeft het dinsdag goedgevonden dat de coöperatie Lutten Levert zonnepanelen plaatst op een terrein aan de Dedemsvaartseweg-Noord 110. De panelen moeten groene stroom gaan leveren voor 330 huishoudens.

Alle partijen waren tevreden over de manier van werken van de Luttenaren, waarbij de omgeving steeds bij de plannen is betrokken en ook de raadsleden telkens van informatie zijn voorzien.
Alleen was het CDA wat terughoudend ten aanzien van het gebruik van landbouwgrond in de toekomst. “Eerst panelen op daken en eventueel op landbouwgrond, maar dat moet wel zorgvuldig gebeuren. We willen niet dat er steeds meer geproduceerd moet worden op steeds minder grond”, zei CDA-raadslid Arjen Roelofs. Een vraag van hem over mogelijke problemen met het leveren van stroom aan het elektriciteitsnet kon door wethouder Breukelman meteen worden beantwoord: “Netcapaciteit is er voldoende voor Lutten”, vertelde hij, “er ligt al een getekende overeenkomst.”

Het agendapunt leverde nog wel wat werk voor college en ambtenaren op. VVD’er Back vroeg zich af of de legesverordening voor dit soort zaken niet aangepast kan worden. Lutten Levert betaalt op een investering van 1,2 miljoen 2% legeskosten. B&W gaan een notitie maken waarin alle voor- en nadelen op een rijtje worden gezet en waarbij de juridische consequenties duidelijk in beeld komen.