Gemeentebelangen wil nachttrein tussen Almelo en Hardenberg

TWENTERAND/HARDENBERG – De politieke partij Gemeentebelangen Twenterand wil laten onderzoeken of een nachttrein (uitgaanstrein) van Almelo via Vriezenveen en Vroomshoop naar Hardenberg tot de mogelijkheden behoort.

De gemeente Enschede, de Regio Twente en de Provincie Overijssel willen dat er ’s nachts met de trein gereden wordt op het traject Enschede naar Almelo. Dit wil men eerst met een proef doen. Gemeentebelangen (GBT) vraagt zich af, naar aanleiding van geluiden uit de bevolking, of het doortrekken van zo’n nachttrein naar Hardenberg bij proef ook mogelijk is en of hiervoor belangstelling is.
Op het traject Almelo-Hardenberg rijden momenteel treinen in het weekend tussen circa 08.48 en 23.57 uur (de laatste trein die ’s avonds vanuit Almelo rijdt) en vanuit Hardenberg is dit respectievelijk 08.09 en 23.16 uur.

De partij heeft zelf wat voorwerk gedaan door de afgelopen twee weken een enquête te laten houden onder de bevolking. Deze enquête leverde 555 unieke respondenten op. Op de vraag of er belang is bij een ‘uitgaanstrein’ zijn de respondenten volgens GBT erg duidelijk:
– 95,1 % Ja
– 4,5 % Nee
– 0,4 % Misschien
Hiervan zegt 85,7 % gebruik te gaan maken van de ‘uitgaanstrein’.

De bevolking krimpt omdat steeds meer jongeren verhuizen naar stedelijke gebieden. Een nachttrein is misschien interessant om jongeren in de regio te houden, denkt GBT.
De partij wil dan ook van het college van B&W van Twenterand weten of die met de gemeenten Enschede, Almelo en Hardenberg, de Regio Twente en de Provincie Overijssel in gesprek wil gaan om de proef met de nachttrein door te trekken op het traject Almelo-Hardenberg.