HHC speelt zonder verdediging

HARDENBERG – De doorgewinterde HHC-fan kon zich niet herinneren dat op sportpark De Boshoek de afgelopen 25 jaar zo’n slechte wedstrijd was gespeeld. De Hardenbergers werden zaterdag onder stormachtige weersomstandigheden finaal van de mat gespeeld door hekkensluiter VVSB, dat met 2-5 nog genadig was geweest.

Net als vorige week speelde HHC zonder het vaste duro Werkman-Görtz als centrale verdedigers. En net als vorige week stonden de Hardenbergers al binnen tien minuten met 2-0 achter. Het grote verschil tussen beide wedstrijden was dat de wonderbaarlijke herrijzenis zich niet herhaalde. Het werd kort na rust zelfs 0-3, waarna een grote groep supporters de kantine opzocht of naar huis ging: het vertoonde spel was meer dan ze konden verdragen.

Uiteindelijk wisten de HHC’ers toch twee keer te scoren, maar omdat VVSB dat ook deed stond er aan het eind 2-5 op het scorebord. Vlak voor dat eind kon de ingevallen Görtz met zijn zoveelste rode kaart vertrekken.
Trainer Henk Jan Karsten moet daardoor weer puzzelen om volgende week een nieuwe centrale verdediging te creëren, want het experiment van de afgelopen twee weken kan hij met goed fatsoen niet herhalen.

Of er dan niets positiefs is te melden? Eigenlijk niet, of het moet de actie in de pauze zijn waarbij aan wethouder Martijn Breukelman een shirt werd aangeboden om te markeren dat de HHC-velden voortaan rookvrij zijn.