Idee om Duitse gasten te trekken met zaterdagmarkt

HARDENBERG – De gemeenteraad van Hardenberg wil het Centrummanagement Hardenberg aan het werk zetten.

In de eerste plaats wil de raad contact met het Centrummanagement over wifi in het centrum van Hardenberg en Dedemsvaart. Volgens wethouder Martijn Breukelman is de wens om wifi aan te bieden besproken met de middenstanders, er is gekeken naar wat andere plaatsen doen maar de conclusie van de stakeholders is dat ze het belang ervan niet inzien. In feite zijn het dan geen stakeholders, want een stakeholder is een belanghebbende. Het winkelend publiek is dat wel en volgens de politiek willen de bezoekers van het centrum wél wifi: of een algehele dekking of, zoals Eindhoven doet, met wifizuilen die veilig internetten mogelijk maken.

Daarnaast vindt de raad dat het Centrummanagement de mogelijkheid zou moeten onderzoeken van een zaterdagmarkt. Hardenberg zoekt verbindingen met noord, west en zuid, zei PvdA-raadslid Rein Jonkhans, maar waar vinden we in de begroting iets terug over een mogelijke blik naar het oosten?
Portefeuillehouder burgemeester Peter Snijders somde op dat er veel contacten zijn op het gebied van werk, toerisme en arbeidsmarkt, onder meer via de Euregio. Misschien moet dat beter uitgedragen worden, zei hij. Daarnaast gaf hij nog een suggestie door die hij eerder deze week had gehoord, namelijk het realiseren van een zaterdagmarkt, zoals in Winterswijk. Daar komen veel Duitse klanten op af, die de lokale middenstand op die manier ondersteunen. Eigenlijk deed hij over de hoofden van de raadsleden heen een oproep aan ondernemers op dit op te pakken. Wel beloofde hij dit in te brengen bij het Centrummanagement, waarbij de voors en tegens op een rijtje worden gezet.