Scholieren bakken voor ouderen

HARDENBERG – Wat vorig jaar is begonnen vanwege het 25-jarig bestaan van restaurant De Rheezerbelten onder leiding van de familie Hans, heeft vrijdag 16 maart een vervolg gekregen: met leerlingen van basisschool De Vlinder pannenkoeken bakken voor ouderen. Niet toevallig op die datum, want het was Nationale Pannenkoekendag.

Die leerlingen waren de 22 scholieren van groep 7 van CBS De Vlinder, onder leiding van meester Hamberg. De ouderen waar ze voor bakten waren de 20 somatische bewoners van afdeling De Baander van zorgcentrum Clara Feyoena Heem, bijna-buren van De Rheezerbelten.

Pannenkoeken met spek, met appel en met kaas stonden op het menu. Voor de leerlingen was het in bijna alle gevallen de eerste keer dat ze een pan in handen hadden, vandaar dat ze goed begeleid werden door medewerkers van het restaurant. “Maar eigenlijk is vandaag de ontmoeting tussen oud en jong nog mooier dan het bakken van pannenkoeken”, vertelde Margé Hans van De Rheezerbelten. De leerlingen hadden meegedaan aan de creatieve ochtend door te helpen met paasstukjes maken, door te assisteren bij knip- en plakwerk en vooral door met de bewoners in gesprek te gaan. De jongeren vertelden wat ze graag wilden doen voor hun beroep, de ouderen vertelden wat zij hadden gedaan.