Katwijk maatje te groot voor HHC

HARDENBERG – HHC heeft zaterdag een aardige Hoofdklassewedstrijd gespeeld tegen Katwijk. De ploeg uit Zuid-Holland daarentegen speelde een goede Tweede Divisie-wedstrijd tegen de Hardenbergers.

Het gedwongen vertrek van trainer Jack van de Berg leek voor een soort bevrijding te zorgen bij Katwijk. Ze speelden combinatievoetbal, terwijl HHC met opportunistisch toevalvoetbal een resultaat probeerde te halen. Dat leek echter na een kwartier al voorbij. Eerst (weer) een onnodige overtreding van Kevin Görtz, een vrije trap die bij Robert Susan terecht kwam en binnen drie minuten was het 0-1. Nog geen tien minuten later was het al 0-2 door een doelpunt van Jordy Hilterman. HHC kwam daarna een beetje in de wedstrijd, zorgde via Jurjan Mannes (1e officiële doelpunt voor HHC) zelfs na een kwartier voor de aansluitingstreffer maar verder liet Katwijk het niet komen. Ook de 2e helft was voor Katwijk, dat alleen nog maar scoorde door een geweldig schot van Bart Sinteur en daarna nog enkele kansen liet liggen.

HHC speelde het laatste kwartier minuten met tien man, na een ietwat dubieuze rode kaart voor Vincent Schmidt die Katwijkspits Marciano Mengerink onreglementair tegenhield, toen die alleen op keeper Ramon Nijland afging. Omdat Kevin Görtz gelijk opliep was geel op z’n plaats geweest.