Kleppertoer langs de Vecht

HARDENBERG – Chauffeur Bertus had een vaste aanstelling verdiend, zei zijn ‘baas’ van TCR Sickman. De buschauffeur moest woensdag tijdens de promotierit van de Kleppertoer zijn voertuig in allerlei bochten wringen om de soms smalle asfalt-, steen- en gravelpaden te bedwingen. Dat gebeurde echter probleemloos, vandaar het als scherts bedoelde compliment voor de man die al heel lang ’s heren wegen berijdt.

De 21 editie van de Kleppertoer voert langs statige landhuizen, eeuwenoude boerderijen, over onbekende wegen en door fraaie bossen tussen Hardenberg en Hoonhorst bij Dalfsen. Daar wordt in Zaal Kappers (150 jaar oud en getooid met het predicaat Hofleverancier) een pauze ingelast voor bijvoorbeeld koffie, een sanitaire stop en een bezoek aan de naastgelegen korenmolen van Fakkert.

Het is het mooiste gedeelte van het Sallandse Vechtdal, dat na de pauze een vervolg krijgt aan de andere kant van de rivier de Vecht. Van Dalfsen wordt koers gezet naar het voormalig veengebied van Oudleusen en Witharen, waarna via Stegeren en Heemse na zo’n vier uur weer het beginpunt van de reis wordt bereikt, het Vechtdal College aan de Burgemeester Schuitestraat.

Voor informatie over kaartverkoop, de mogelijkheid van groepsreizen, bustochten met gebruikers van rolstoelen of gidsen die hun verhaal in de streektaal houden kan men terecht op de website www.kleppertoer.nl.