Leerlingen Vechtdal College denken mee over duurzaam schoolgebouw

HARDENBERG – Van 8 t/m 12 oktober is het de Week van de Duurzaamheid. Het Vechtdal College Hardenberg doet daaraan mee. Er worden deze week verschillende activiteiten gehouden op het gebied van duurzaamheid. Zo worden er kunstwerken gemaakt van plastic afval en worden er presentaties gehouden over duurzaamheid voor leerlingen van leerjaar 1 en 2.

De leerlingen wordt gevraagd op maandag 8 en dinsdag 9 oktober het (schone) afval dat ze produceren in de aula in een grote container te verzamelen. Bijvoorbeeld hun leeg flesje of pakje drinken, of de verpakking van een tussendoortje. Het is de bedoeling hiermee de leerlingen te laten zien hoeveel afval zij in twee dagen tijd in school produceren.

Green Battle
Woensdag 10 oktober, tijdens de landelijke Dag van de Duurzaamheid, worden leerlingen bij binnenkomst warm gemaakt voor The Green Battle. Dat is een wedstrijd waarbij de scholieren ideeën kunnen aandragen om het Vechtdal College duurzamer te maken. Als het plan goed onderbouwd en haalbaar is wordt het ook daadwerkelijk uitgevoerd. Voor de winnaar van The Green Battle ligt er een dagje Wildlands-achter-de-schermen in Emmen klaar, samen met haar of zijn klas.

Buurt
Ook de omgeving van de school wordt bij het project betrokken. Als alles achter de rug is worden de overburen uitgenodigd voor een duurzaam diner in het schoolrestaurant TastToe en kunnen ze zien wat de Week van de Duurzaamheid heeft opgeleverd.