Manege Gulden Spoor wil vernieuwen

HARDENBERG – Manege de Gulden Spoor vraagt aandacht van de gemeente voor de accommodatie op sportpark De Boshoek in Hardenberg.

De manege heeft volgens voorzitter Gerrit Kampman dringend groot onderhoud nodig. Daarnaast willen het manegebestuur en ‘grootgebruiker’ De Sallandruiters inhoudelijke vernieuwing om aantrekkelijk te blijven voor de hippische sporters. Om een toekomstbestendige vereniging te blijven is hulp van de gemeente nodig, vertelde Kampman.

Hij bracht dit dinsdagavond ter sprake tijdens de raadsvergadering, omdat in de begroting geld gereserveerd wordt voor aanpak van sportpark De Boshoek. Daar ontstaat krapte voor hockey en voetbal en ook de hippische sport kijkt naar herschikking van ruimtes. Voor aanpak van de urgente problemen is een begroting gemaakt van zeven ton, maar Kampman sloot desgevraagd niet uit dat ook gekeken kan worden naar verhuizing van de manege.

Een hippisch centrum in Hardenberg zag hij wel zitten, waar ook ruimte is voor hippische verenigingen in de regio, maar een voorkeur voor aanpak van het huidige pand of verhuizing kon hij niet uitspreken.