Materiaal gepresenteerd voor les op Vechtzomp

HARDENBERG – In natuurcentrum De Koppel in Hardenberg is woensdagmiddag het lesmateriaal gepresenteerd voor gebruik op zowel de Nederlandse als Duitse Vechtzomp. De nieuwgebouwde historische platbodems gaan dienen als varend leslokaal voor kinderen van de basisscholen.

Volgens Stéphanie Woldringh van de organiserende instelling INTERREG is het de bedoeling dat de leerlingen op een speelse manier iets leren over de plaatselijke natuur en het milieu. Per keer kunnen zo’n 25 leerlingen – voorzien van een zwemvest – plaats nemen in de boot om onder leiding van Natuur Rangers een greep te doen in de zogenoemde schatkisten, die onder meer gevuld zijn met kaarten om dieren te identificeren, huiden, schepnetten, flesjes om waterdiertjes te vangen en vergrootglazen. De kaarten zijn gemaakt met hulp van medewerkers van Tiergarten Nordhorn. Hierop staan alle planten en dieren afgebeeld die in en rond de Vecht zijn te vinden. Tweetalig, zodat aan beide kanten van de grens dezelfde kaarten gebruikt kunnen worden.

Aan de Duitse kant heeft men al twee jaar ervaring met dit varend leslokaal, aan Nederlandse zijde kan vanaf 1 mei worden gevaren. Meer informatie is te vinden op is.gd/vechtzomp.