Matig HHC wint op het nippertje

HARDENBERG – Volgens HHC-trainer Gert Jan Karsten heeft hij een goede ploeg onder zijn hoede, alleen was daar zaterdag weinig van te merken. De Hardenbergers lieten op sportpark De Boshoek armetierig voetbal zien in de wedstrijd tegen Jong Almere, maar wisten wel met 2-1 te winnen.

De start leek nog veelbelovend. De HHC’ers waren in tegenstelling tot de afgelopen twee weken wel scherp vanaf het begin. Dat leverde in de 7e minuut dan ook een doelpunt op van Ravelino Junte. De fans gingen er eens goed voor zitten, maar kwamen nogal bedrogen uit. Het spel in de rest van het eerste gedeelte was namelijk niet om naar huis te schrijven.

Die slapte werd na rust al snel afgestraft door de gelijkmaker van Adrian Ramadani. Daar leek het niet bij te blijven want Jong Almere had duidelijk het betere van het spel. Een onbesuisde actie van Mitch Willems, zo’n tien minuten voor tijd, zorgde voor de kanteling. De speler van Jong Almere kon met een rode kaart op zak de kleedkamer opzoeken waarna HHC het initiatief overnam. Zes minuten na de rode kaart wist Rick Hemmink te scoren, na een aanval uit het boekje: een rush langs de zijlijn van Danny Bouws die de bal teruglegde richting rand strafschopgebied, waar Hemmink klaar stond om in te schieten.
De 2-1 leverde HHC weer eens drie punten op, maar overtuigend was het allerminst.

[klik op een afbeelding voor een groter exemplaar]