Nieuwe jeugdlintjes

HARDENBERG – Tien jongeren hebben maandag 19 november in het gemeentehuis een Jeugdlintje ontvangen uit handen van burgemeester Peter Snijders van de Gemeente Hardenberg.

Het Jeugdlintje is ingesteld door de gemeenteraad om te laten zien wat jongeren doen voor de Hardenberger samenleving. Afgelopen maanden konden inwoners van de gemeente Hardenberg jongeren nomineren voor het Jeugdlintje. Een onafhankelijke commissie heeft al deze nominaties beoordeeld.

Lintjes waren er voor Daniël Reefman (17) uit De Krim, Doreen (15) en Meike (16) Olsman uit Hardenberg, Jurgen van de Felz, Giel Kerssies, Dyon Kijk in de Vegte en Stan van der Felz (14 en 15 jaar) uit De Krim, Rychelle Dommerholt (17) uit Hardenberg en Koen (8) en Laura (5) de Lange uit Hardenberg.

Zij hebben zich meer dan verdienstelijk gemaakt op onder meer het terrein van mantelzorg, inzet voor de dorpsgemeenschap, hulp aan asielzoekers en statushouders, reanimatie en een schone leefomgeving.

De bijeenkomst in het gemeentehuis, waarbij veel ouders en andere familieleden van de jongeren aanwezig waren, werd geopend door burgemeester Snijders Samen met Koen en Laura de Lange. Met een druk op de knop werd tot verrassing van de jongeren zichtbaar dat ze waren uitgeroepen tot Held van de gemeente Hardenberg.