Open Dag N34

HARDENBERG – Zaterdag 10 november gaat de N34 tussen Hardenberg en Coevorden, na een afsluiting van 10 weken, weer open voor het verkeer. De weg wordt om 15.45 uur geopend voor het auto- en vrachtverkeer door gedeputeerde Bert Boerman en wethouder Alwin te Rietstap van Hardenberg. Maar daarvoor vinden nog allerlei activiteiten plaats voor de inwoners van NO-Overijssel.

Open Dag
Voordat het auto- en vrachtverkeer van de N34 gebruik gaat maken, is de provinciale weg voor één keer het domein voor wandelaars, hardlopers en fietsers. Tijdens de open dag is op de N34 onder het nieuwe viaduct ’t Holt, tussen 10.00 en 14.30 uur, een verkeersplein ingericht. Hier kan jong en oud zijn of haar rijvaardigheid testen bij onder andere het Veilig Verkeer Nederland BOB-team met een BOB-auto, een rijsimulator en de ANWB Streetwise verkeersbus. Voor de jeugd zijn er luchtkussens en een verkeersplein. Plastic Fantastic is met een stand aanwezig waar oud plastic ter plekke wordt gerecycled naar sleutelhangers.

Fietstocht
Een fietstocht over en langs de N34 laat bezoekers kennis maken met de werkzaamheden die zijn verricht om de doorstroming en de verkeersveiligheid te verbeteren. Fietsers kunnen starten bij viaduct ‘t Holt in Hardenberg of in Ane of Holthone. De volledige route heeft een lengte van 22 kilometer en komt langs de verschillende kunstwerken die zijn aangelegd en informatiepanelen in Ane en Holthone over het project N34.

Tijdrit
Tussen 10.00 en 11.00 uur is er een tijdrit op de N34 voor wielrenners. Deze tijdrit heeft een lengte van 5 kilometer en start vlak voor Ane en eindigt vlak voor het nieuwe viaduct in Hardenberg. De inschrijving loopt via de Hardenberger Wieler Vereniging.

N34 Loop
Tussen 11.30 en 12.30 uur wordt de N34 loop gehouden. Deze hardloopwedstrijd van 5 kilometer gaat over hetzelfde parcours als de tijdrit. In totaal doen 400 lopers mee aan de N34 loop.

Wat is er veranderd
De verschillende gelijkvloerse overgangen, met of zonder verkeerslichten zijn verwijderd en vervangen door tunnels en twee viaducten. De nieuwe rijbaan is verbreed van 8 naar 8,5 meter en heeft over de gehele lengte van 16 kilometer geluidreducerend asfalt gekregen. Aan beide kanten van de N34 is een strook duurzame bermverharding aangelegd van 1,6 meter breed. De bermen zijn aan beide kanten over een breedte van 8 meter vrijgemaakt van bomen en andere obstakels.