Peper voor politici

Kan de gemeente Hardenberg niet dagelijks langskomen om mijn billen af te vegen? Daar heb ik zelf niet zoveel zin in en je moet de gemeente toch overal voor kunnen inschakelen?

Het zou ook wel handig zijn als ze dan meteen iemand meesturen die mij allemaal even vertelt wat het effect van allerlei raadsbesluiten voor mij persoonlijk is.
De gemeente wil graag dat ik in Hardenberg woon, daar wordt door de lokale overheid en de middenstand aan verdiend dus is dit niet teveel gevraagd, vind ik.

Dit is ongeveer de manier waarop de gebruikers van sportpark De Boshoek afgelopen week hebben gereageerd. De Hessenweg is aan het eind afgesloten voor autoverkeer, zodat gemotoriseerde bezoekers van het sportpark allemaal van de nieuwe tunnel onder de N34 gebruik moeten maken. Nu die afsluiting bijna klaar is – er staat nog maar een tijdelijke sta-in-de-weg – wordt er moord en brand geschreeuwd.

De voorzitter van HHC voorziet grote problemen als er een ongeluk in de tunnel gebeurt en niemand in dat geval de parkeerplaats van De Boshoek kan verlaten. Twee pollers en het probleem is opgelost?

De verkeersdruk bij de kruising Twenteweg/Hessenweg neemt door deze maatregel toe, denken anderen. Terwijl het juist andersom is. Er maakt veel minder verkeer uit de drukke wijken van Hardenberg en Heemse gebruik van de Hessenweg naar De Boshoek, want dat gaat via de nieuwe tunnel.

Politieke partijen komen ook in het geweer. “Waarom is er voor gekozen om auto’s vanaf de Hessenweg toegang tot de tunnel te ontzeggen nu de gevaarlijke oversteek over de N34 is verdwenen?” vragen CDA en VVD zich af.
Dat hoeven ze zich niet af te vragen maar kunnen ze zelf nalezen, de luiaards.

Het ontwerpbestemmingsplan is al in 2014 besproken, ter inzage gelegd, door gebruikers en omwonenden van commentaar voorzien en daarna vastgesteld. En de enige vraag over de Hessenweg kwam van een paar bewoners, die vreesden voor parkeeroverlast als de Hessenweg zou worden afgesloten en bezoekers van het sportpark voor hun huis in de berm zouden parkeren.
Het antwoord was trouwens: voor sommigen zal het even wennen zijn, maar als dat te lang duurt en er sprake is van overlast kan een parkeerverbod worden ingesteld.

Wat hebben de gebruikers van het sportpark de afgelopen vier jaar gedaan, behalve voor Doornroosje spelen? Waarom hebben de politieke partijen die nu met hun neus vooraan staan vier jaar lang de mond dichtgehouden?

Ik weet wel een oplossing voor dit soort toekomstige problemen: geen advertenties meer plaatsen, geen inloopavonden meer houden en niet langer mensen schriftelijk uitnodigen voor bijeenkomsten, zoals vanaf 2014 is gebeurd.
Gewoon tijdelijk 100 ambtenaren extra in dienst nemen en iedereen die binnen een cirkel van een kilometer om een bouw- of verkeersproject woont persoonlijk bezoeken en vertellen wát er gebeurt, wáárom het gebeurt en wát de consequenties voor hem of haar zijn.

En alle politici peper in hun gat strooien zodat ze op tijd actief worden en niet pas wanneer een project is uitgevoerd zoals was afgesproken.