Proef met parkeerschijf aan Europaweg

HARDENBERG – De Europaweg in Hardenberg-centrum wordt een Stop & Shop zone. Bezoekers van de 8 winkels krijgen maximaal een half uur de tijd om hun boodschappen bij de slager, de bloemist of de elektrowinkel te doen.

Het betreft een proefproject, op verzoek van de winkeliers. Zij zijn niet gelukkig met de regeling voor betaald parkeren: bezoekers komen bijna altijd met de auto, ze bezoeken specifiek één winkel en parkeren maar korte tijd. Dat is anders dan in het overige winkelgebied, vinden ze. Hun klanten zijn soms meer tijd kwijt aan het heen en teruglopen naar een parkeermeter dan aan boodschappen doen. Een groot deel van de klanten neemt dan maar het risico om geen ticket te kopen, omdat de kans op een bekeuring niet zo groot is.

Om aan de wensen van de winkeliers en de klanten tegemoet te komen is het idee geopperd om een Stop & Shop zone in te stellen. Dat is een zone waar maximaal een half uur met een parkeerschijf kan worden geparkeerd. De proef duurt in eerste instantie vier maanden, van 7 januari t/m 4 mei 2019.
De tijden dat de parkeerschijf gebruikt moet worden zijn gelijk aan die van het betaald parkeren: maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond (koopavond) tot 21.00 uur.
Om misbruik van de maatregel tegen te gaan zullen de Toezichthouders Handhaving Vechtdal extra controleren langs de Europaweg.