Punt voor HHC

HARDENBERG – HHC heeft voor de tweede keer in een week op sportpark De Boshoek gelijkgespeeld. Maandag werd het 0-0 tegen IJsselmeervogels, zaterdag 1-1 tegen Excelsior Maassluis. Beide teams konden zaterdagmiddag leven met de uitslag wat veldspel betreft, maar qua kansen had HHC de overwinning wel verdiend.

HHC begon de eerste helft zoals gewoonlijk sterk. Na een kwartier dacht vriend en vijand dat de 1-0 op het scorebord zou komen na een schot van Rick Hemmink, maar de bal stuiterde via de onderkant van de lat het veld weer in. Toch kwam HHC verdiend op voorsprong, toen spits Rob van der Leij vijf minuten later via een counter alleen op de Excelsiorkeeper afging en beheerst de 1-0 liet aantekenen. Het restant van de eerste helft was Excelsior wel wat dreigender, maar echt kansen kregen ze niet. Keeper Ramon Nijland – hij verving opnieuw Sander Danes – hoefde maar één keer echt in actie te komen en dat deed hij voortreffelijk.

Anders was het in de tweede helft. De hervatting was nog geen vijf minuten oud toen de stand al weer gelijk werd getrokken. Uit een corner scoorde Niels Redert, waarbij de HHC-defensie inclusief keeper Nijland er niet sterk uitzag. De rest van de tweede helft was eigenlijk voor de Hardenbergers, die nog wel enkele kansen kregen, maar het net niet meer wisten te vinden. Ook Excelsior kon geen potten meer breken zodat beide teams met 1-1 genoegen moesten nemen. Voor HHC aan de ene kant wat teleurstellend (2 punten uit de laatste 3 wedstrijden), maar omdat vrijwel altijd van Excelsior wordt verloren kan dit punt toch gekoesterd worden.

Komende zaterdag reist HHC naar Amsterdam voor een wedstrijd tegen De Dijk. De eerstvolgende thuiswedstrijd is 21 april wanneer VVSB uit Noordwijkerhout op bezoek komt.