Rotary zet plan voor play court in de ijskast

HARDENBERG – De organisatoren van de Rotary Midnight Walk in Hardenberg hebben zich wat vertild aan hun plan om een play court voor jongeren aan te leggen in het stadscentrum.

Met de opbrengsten van de jaarlijkse avondwandeling (sinds 2015) door Hardenberg-centrum duurt het nog jaren voordat zo’n speelveld betaald kan worden. “Bovendien is de lol er een beetje af nu de gemeente heeft aangegeven dat er geen vergunning komt voor een play court in het centrum”, laat mede-organisator Henk Brink van Brink Transport weten.

Laagdrempelig
Een play court kost minimaal 70.000 euro. Om dat bedrag bijeen te brengen zou tientallen jaren gespaard moeten worden, de kaartjes voor deelnemers zouden fors duurder moeten worden en de bedrijven die het evenement sponsoren zouden flink in de buidel moeten tasten. “Maar dat willen we niet”, zegt Brink. “De deelname aan het evenement moet laagdrempelig blijven, iedereen moet mee kunnen doen, vandaar dat een kaartje niet meer dan 5 euro kost, waarvoor de wandelaars ook nog een consumptie krijgen. En de sponsorkosten voor de deelnemende bedrijven moeten laag blijven, zodat ze graag mee willen doen. Daardoor blijft er na aftrek van kosten relatief weinig over voor het goede doel.”

Nieuw doel
De Rotary heeft dit jaar gekozen voor een ander doel, namelijk Bij Ons Dagkamp, de stichting van Priscilla en Ruud Pleeging die vakantiekampen organiseert voor kinderen van 7 tot 12 jaar, ook voor kinderen waarvan de ouders de kosten niet zelf kunnen dragen.
Volgens Henk Brink is hiervoor gekozen omdat het een doel dichtbij huis is en net als de play court bestemd voor kinderen.

De 1200 deelnemers hebben vrijdag met hun wandeling van 5 kilometer door het centrum een aardig bedrag bijeen gelopen voor het goede doel. Wat er met het gespaarde geld voor de play court gaat gebeuren kon Brink nog niet vertellen. “We gaan ons beraden voor welk goede doel we dit gaan aanwenden of dat we het gereserveerde bedrag toch laten staan voor een play court. Als voor dat laatste wordt gekozen moeten we wel andere manieren bedenken om de financiën rond te krijgen.”