Subsidie voor 28 evenementen

HARDENBERG – B&W van Hardenberg (gemeente) kunnen hun scharen slijpen. Maar liefst 240 evenementen vinden dit jaar plaats in de 29 kernen en voor veel evenementen wordt een bestuurder voor de opening gevraagd.

37 organisatoren hebben voor hun evenement een subsidie aangevraagd voor een bedrag van 140.000 euro. Omdat niet elke aanvraag voldeed aan de voorwaarden die in de Evenementenverordening staat, komen er 28 in aanmerking voor een financiële bijdrage, variërend van 500 tot 5.000 euro.

Bij die 28 evenementen zitten onder meer het Big Band Jazzfestival in Hardenberg, het Vliegerfestijn in Gramsbergen, Theater het jaar van de Ommerschans in Balkbrug, de Cityrun Hardenberg, het Avereester Historisch Spektakel in Dedemsvaart en de Gramsberger Torentocht. Voor deze ‘kleinere’ evenementen is 55.000 euro beschikbaar.

Groot evenement
Daarnaast is 20.000 euro beschikbaar voor een groter evenement. In het recente verleden is geld beschikbaar gesteld voor de Leontien Ladies Ride en Olympia’s Tour. Dit jaar gaat het bedrag naar het festival Dedemsvaart Natuurlijk, dat Eerste Pinksterdag wordt gehouden bij recreatieplas Kotermeerstal.