Tweede thuisoverwinning voor HHC

HARDENBERG – De onrust op de HHC-tribune was zaterdag de tweede helft van de wedstrijd tegen De Treffers bijna voelbaar. Goed, de Hardenbergers stonden bij rust met 2-0 voor door doelpunten van Jurjan Mannes, maar de veilige 3-0 die hij op zijn schoen had bij het begin van de tweede helft maakte hij niet. Die derde treffer was zeer gewenst, want De Treffers hadden de hele wedstrijd het beste van het spel. Eén tegendoelpunt en de wedstrijd zou zo maar kunnen kantelen.

Niet dat dat verdiend zou zijn, want de Hardenbergers werkten harder, liepen meer, toonden meer passie, acteerden meer als een team dan de Groesbekers.
Ze gaven ook niet veel kansen weg, maar toch….. was een beetje het gevoel, want er waren namelijk nog niet veel punten gehaald dit seizoen op De Boshoek. Mooi voetbal was die tweede helft dan ook niet een eerste vereiste: er moest een driepunter komen en dat de ballen door de verdediging af en toe werden weggeroeid in plaats van netjes uitverdedigd kon de supportersschare niet deren.

Dat derde doelpunt kwam er toch. En net als het tweede een goal die nog wel even herhaald zal worden op tv. Vlak voor rust ontfutselde Jurjan Mannes keeper Niels Kornelis van De Treffers de bal en scoorde hij op eenvoudige wijze. En vlak voor tijd viel Rens van Benthem zo’n beetje op de doellijn, in zijn val de bal meenemend die langzaam over de lijn rolde.
Vreemde doelpunten, die echter net zo goed tellen als de mooiste goals van Messi of Ronaldo en die ervoor hebben gezorgd dat de Hardenbergers naar plek vijf zijn gestegen.

HHC heeft net als de andere clubs in de Tweede Divisie een week de tijd om bij te komen en zich te prepareren op twee topwedstrijden: 17 november in Amsterdam tegen de veelvuldig scorende koploper AFC en een week later in Hardenberg tegen nummer twee IJsselmeervogels.