Tweede winst voor HHC

HARDENBERG – HHC heeft zaterdag op sportpark De Boshoek met 2-0 gewonnen van Excelsior Maassluis. Verdiend, zeiden chauvinistische Hardenbergers. Maar dan alleen omdat de thuisploeg twee keer scoorde. Niet, omdat de Hardenbergers beter voetbalden. En ook niet omdat ze meer kansen creëerden. Alleen had HHC Rob van der Leij in haar gelederen en misten de Zuid-Hollanders zo’n speler.

Een kleine, trouwe groep oudere Maassluizers had ook na de snelle 1-0 voor HHC (10e minuut, Rob van der Leij) goede hoop dat het wel goed zou komen. Als er maar eens een keer gescoord werd, want het voetbal was alle wedstrijden tot nu toe best aardig. En toen HHC’er Shkodran Metaj zijn strafschop in de 60e minuut gestopt zag door keeper Jean-Paul van Leeuwen waren ze helemaal overtuigd van een goed resultaat, “want Van Leeuwen heeft nog nooit een pengel gestopt.”

Door strak verdedigen van onder meer Koos Werkman, goed keeperswerk van Ramond Nijland en slecht afwerken door de Maassluizers bleef de 1-0 lang op het scorebord staan. Totdat de grensrechter (opnieuw) fout zat bij een bal over de lijn, HHC voordeel kreeg dat het niet verdiende maar even later met een mooie, snelle aanval in de omschakeling de verdediging van Excelsior uit elkaar speelde. Weer stond Van der Leij aan het eind van de aanval en kon hij de tweede van de middag laten aantekenen.

Het laatste kwartier speelden de Zuid-Hollanders alles of niets, maar HHC weerstond de druk en had via counters eigenlijk een nog grotere uitslag moeten neerzetten.

HHC-app
Zaterdag 22 september spelen de Hardenbergers opnieuw een thuiswedstrijd, wanneer Rijnsburgse Boys op bezoek komt. Dat is ook te lezen op de nieuwe gratis HHC-app, zowel voor Android in de Google Play Store als voor Apple in de App Store. Aanvang 15.30 uur, staat erin te lezen.

(foto: de voorzet van Rens van Benthem waaruit Rob van der Leij de 1-0 scoort)