Vignet Gezonde School voor Vechtdal College

HARDENBERG – Het Vechtdal College in Hardenberg mag zich voortaan Gezonde School noemen. Het bijbehorende vignet is maandag overhandigd door Anja van de Riet van de GGD IJsselland aan directeur Marc Nij Bijvank en coördinator Gezonde School Roelie Waanders. Direct na de uitreiking zijn de leerlingen de school rondgegaan met fruitspiesjes om het te vieren.

Met het vignet Gezonde School laat het Vechtdal College Hardenberg zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria voor het themacertificaat Voeding, opgesteld door deskundigen. Die criteria zijn onder meer: les geven over gezonde voeding, samen met de GGD gezondheidsproblemen aanpakken en zorgen voor een gezonde schoolomgeving door bijvoorbeeld de school en het schoolplein rookvrij te maken.

Het Vechtdal College Hardenberg hoopt in de nabije toekomst ook andere themacertificaten te halen. “Aan de activiteiten zal het niet liggen, daar zijn we al volop mee bezig”, aldus Roelie Waanders. “Het logo krijgt een plek aan de gevel van de school zodat iedereen die de school binnenkomt kan zien dat we een Gezonde School zijn”.

Het vignet is drie jaar geldig. Daarna wordt opnieuw gekeken of de school aan de voorwaarden voldoet.