Werkgroep Bergentheim tegen komst windmolens

BERGENTHEIM – Er is een groep inwoners van Bergentheim die tegen de mogelijke plaatsing van windmolens is in het gebied tussen Bergentheim en Kloosterhaar. Namens die groep sprak dinsdagavond Jan Derk Bremmer (foto) in tijdens de oriënterende raadsvergadering.

Werkgroep Realistisch Duurzaam Bergentheim noemen ze zichzelf. Niet tegen duurzame energie, wel tegen windmolens. In de 5 minuten spreektijd die Bremmer had kon hij niet alle bezwaren noemen, maar dat hoefde ook niet want zijn belangrijkste punt was de raadsleden te attenderen op het bestaan van de werkgroep en een Facebookpagina.

Op de vraag van de raadsleden wat de werkgroep voor alternatief had kon Bremmer niet direct antwoord geven, want dat was iets dat nog met de raadsleden besproken moet worden. Zijn gedachten gingen uit naar zonnepanelen op daken van boerderijen, maar concreet was dat idee nog niet.

Hoewel de gemeenteraad zich nog niet heeft uitgesproken over de vraag of er windmolens bijkomen in de gemeente, laat staan over de plek, is er al wel iets gaande, vertelde Bremmer. Projectontwikkelaars zijn al anderhalf jaar bezig gesprekken te voeren in het gebied tussen Bergentheim en Kloosterhaar en af te tasten wat mogelijk is. Dat geeft volgens Bremmer nu al wrijving in de buurt.

De komende maanden zal de werkgroep zich behalve op Facebook ook presenteren bij de diverse raadsfracties.