Wilhelminaplein officieel in gebruik genomen

HARDENBERG – Het vernieuwde Wilhelminaplein in Hardenberg-centrum is maandag 27 mei officieel in gebruik genomen, hoewel de afwerking van onder meer de verlichting nog moet volgen. De opening gebeurde door de wethouders Gitta Luiten en Martijn Breukelman, die een oude foto onthulden.

De bestrating is vernieuwd, de stadspomp heeft een nieuwe plek gevonden, het beeld van Aaltje Kraak is verplaats, van het plein is een eenrichtingsweg gemaakt en de parkeerplekken zijn aangepast. Naast al dat nieuwe is er ook aandacht voor het verleden. Op het plein zijn afbeeldingen aangebracht van hoe het plein er vroeger heeft uitgezien.

Oude foto’s zijn met behulp van een laserapparaat op roestvrijstalen panelen aangebracht. Door gebruik te maken van een QR-code kan het bijbehorende verhaal op smartphone of tablet worden gelezen, mits men een app download. Voor dat laseren is het Vechtdal College ingeschakeld, omdat deze school laserapparaten bezit die door leerlingen bediend kunnen worden. Examenkandidaat Robin Kampman uit Ommen heeft vorige week donderdag de oude foto’s gelaserd, in opdracht van het grafisch ontwerpbureau Jan Ontwerpt van Jan Ekkelenkamp.

Voorafgaand aan de officiële opening vertelde Wim Eggengoor, 72 jaar geleden geboren in een pand dat uitkeek op wat nu het Wilhelminaplein is, over de geschiedenis van de vroegere huizen en hun bewoners.

[klik op een afbeelding voor een groter exemplaar]