Ziekenhuis heet Saxenburgh Medisch Centrum

HARDENBERG – Nog veertien maanden en dan moet het nieuwe ziekenhuis in Hardenberg gebruiksklaar zijn. Een bijzondere gebeurtenis, omdat her en der ziekenhuizen de deuren moeten sluiten. De medewerkers van wat nu nog het Röpcke-Zweersziekenhuis heet zijn dan ook wat trots en blij dat woensdag 16 januari gevierd is dat het hoogste punt van de bouw was bereikt.

Tegelijkertijd is ook de naam van het ziekenhuis onthuld, door vertegenwoordigers van de gebruikers en de medewerkers. Het viertal ontrolde een lang doek met daarop de naam Saxenburgh Medisch Centrum. Even daarvoor had bestuursvoorzitter Wouter van der Kam de Saxenburgh vlag gehesen. Hij mocht ook samen met directeur Dinand van den Berg van Goossen Te Pas Bouw twee kruiwagens met pannenbier aan de bouwvakkers overhandigen vanwege het bereiken van het hoogste punt. Overigens zullen er straks weinig pannen te zien zijn op het ziekenhuisdak, want er komen 1500 zonnepanelen op om zelf een deel van de benodigde energie te leveren.

Het ziekenhuis wordt een compact medisch centrum met alle basisvoorzieningen, dus met Spoedeisende Hulp, Intensive Care, acute verloskunde en klinische kindergeneeskunde. Het uit drie bouwlagen bestaande ziekenhuis krijgt 130 bedden.
De Saxenburgh Groep heeft straks in Hardenberg een ziekenhuis en polikliniek, naast poliklinieken in Coevorden, Ommen en Westerhaar.

Het ziekenhuis is de eerste locatie met Saxenburgh in de naam. Op termijn zullen alle locaties, ook die voor ouderenzorg, de naam Saxenburgh dragen.

(klik op de afbeelding voor een groter exemplaar)