Zoektocht naar plek voor hondenspeeltuin

HARDENBERG – De 174 handtekeningen onder een petitie van Jessica Frijling voor een hondenspeeltuin in Hardenberg zijn niet voor niets gezet. In een motie van de PvdA, medeondertekend door OpKoers, 50Plus, GroenLinks en de VVD, heeft de gemeenteraad van Hardenberg dinsdag 12 februari het college van B&W opgeroepen om samen met de initiatiefnemers op zoek te gaan naar een plek voor een hondenspeeltuin.

Volgens de raadsleden hebben lokale dierenartsen gezegd mee te willen denken over zo’n omheinde losloop- en speelvoorziening voor honden. Zij denken dat ook de hulp van de gemeente nodig is, omdat het voor de burgers lastig is een geschikte locatie in de openbare ruimte te vinden, waardoor het burgerinitiatief dreigt vast te lopen.
GroenLinks steunde de motie, CDA en CU hadden eerst nog hun twijfels maar toen wethouder Jan ten Kate aangaf dat hij de motie als steun in de rug zag omdat het college al bezig is met initiatieven in Heemse en Dedemsvaart werd de motie aangenomen met alleen de stem van D66 tegen.